lördag 29 september 2012

Höstpyssel

Livet är ett annat nu. Att ta dagen som den kommer existerar inte riktigt längre. God planering och framförhållning är nödvändigt för att få vardagen att flyta på smidigt. Men jag försöker planera så lite som möjligt på helgerna. Idag har vi varit på återvinningsstationen samt köpt dörrmatta, fågelmat och ljung. Så nu känner jag mig beredd att ta emot hösten med öppna armar.

På bilden en liten katt från nedlagda Rutebo Keramik.

söndag 23 september 2012

Det sämsta med helgen är att den går så nedrans fort

Jag skuttade på lätta ben i fredags eftermiddag. Fredagskänslan kan vara det bästa med att jobba. Helgen bjöd dessutom på väldigt mycket trevligheter - sexårskalas för Gustaf, Game of Thrones, sovmorgon, spontanbesök av barndomsvännen med barn, bullbak och sist men inte minst middag hos mamma och pappa (notera Alvars lyckliga min när han är på väg med blommor till mormor). Nu laddar jag för ännu en fullspäckad arbetsvecka som bland annat innebär att jag ska hålla i ett föräldramöte för första gången i mitt liv(!).

torsdag 20 september 2012

Onsdagstårta

Den här veckan har varit ovanligt vardagslyxig (till skillnad från förra). Igår jobbade jag till 17, svärmor hämtade gullungarna kl 14 och när jag kom hem, efter en intensiv arbetsdag, stod middagen på bordet. Försenad födelsedagstårta till efterrätt. Idag kom mamma och pappa för att uppvakta Mats och det blev ännu mer tårta. Jag klagar inte. 

söndag 16 september 2012

Pust

Den gångna veckan har varit väl innehållsrik. Barnen har varit sjuka, blivit friska och sen sjuka igen. Snoriga, febriga, prickiga, "örvärkiga" och nu hostiga. Mats har också varit sängliggande med hög feber. Och jag har försökt styra upp allt med varierat resultat. Inställd stockholmsresa. Inställda lektioner och en lektion som jag fick lämna mitt i. Inställt födelsedagskalas. Att vara yrkesarbetande och småbarnsförälder känns ibland som en hopplös ekvation. Men igår var jag på krogen med några kompisar! Halv två inatt stod jag och hade djupa samtal med kossorna på vägen hem. Idag har jag varit allt annat än pratsam dock.   

måndag 10 september 2012

Kvällsljus

Kvällsljuset är nog vackrast. Inte lika bländande som dagssolen. För att inte tala om alla effektfulla skuggor.
Alvar har feber och är rödprickig. Nu börjas det... Mats har vabbat idag. Jag har fått utbildning i hur man använder datorn som pedagogiskt verktyg. Nu ska jag rätta med tunga ögonlock. Läraryrkets baksida.

lördag 8 september 2012

Solskensdag

Idag har det varit Öppet Hus på mitt jobb. Mats byggde älgpass så barnen fick följa med mig. Eftersom vi har flera djur- och naturbruksutbildningar på skolan är stället rena paradiset för barn. Odin och Alvar har "kört" traktor, klappat sköldpaddor, åkt häst och vagn, beundrat griskultingar, mjölkat ko, kollat på ormar, grodor, kaniner, höns, råttor, illrar, ödlor, fiskar m.m. Lägg därtill solsken och fiskdamm med godispåse och ni förstår att dagen var en succé. Har ni barn och/eller gillar blommor, närodlade grönsaker, god mat och djur - så missa för arton gubbar inte nästa år. Stiernhööksgymnasiet i Rättvik. 

tisdag 4 september 2012

Nyklippta

Alvar är inte samma Alvar längre. Så enkelt är det. Äldre. Mer kille.
Men till sättet är han tack och lov precis som förut. 
Odin blev fin i håret han med! 

måndag 3 september 2012

Alvars gloria

I lördags plockade vi blåbär. I söndags en stackars ensam kantarell. Det gör mig så gott att vara i skogen. Bästa avkopplingen på jorden.  
Imorgon är det min lediga dag. Min heliga dag. Och vi ska säga farväl till Alvars trassliga och alldeles ljuvliga änglasvall. Det känns sorgligt men jag kan inte plåga honom med borsten mer. Han vägrar låta sig kammas.
Han vägrar borsta tänderna och klippa naglarna också. Han är ett litet men mycket bestämt barn.