onsdag 8 februari 2012

Konsten att leka

Gårdagen var en mellandag. En drällardag. En pyjamas-fram-till-lunch-dag. För en gångs skull lyssnade jag på min kropp och stannade hemma från kyrkis bara för min egen skull. Barnen levde rövare och lekte bland annat med min bröstpump men jag orkade inte protestera, var bara glad att de roade sig själva en stund. De är rätt bra på det. Samtidigt får jag dåligt samvete när jag inte leker med dem utan säger "jag ska bara..." hela tiden. Försöker ge dem min odelade uppmärksamhet och leka åtminstone en lite längre stund varje dag. Barnasinne har jag så det räcker. Risken är väl att barnen tittar mig istället för leker med mig. Kurragömma, legobygge, doktor och sjörövare är populärt just nu. Hur och vad leker ni med era barn, barnbarn och syskonbarn? Idag har jag och Alvar varit och tankat lek, vänskap och kaffe på syjuntan (som vi envisas med att fortsätta kalla den trots att ingen stickar för tillfället). Nu står en tigerkaka i ugnen för närsomhelst kommer Odin med farmor och May-Lise som hämtat på dagis idag.

Fotona har jag utan att fråga snott från lillasysters blogg.

5 kommentarer:

Elina sa...

Du vet kanske vad jag leker med "mina" barn, som alltså egentligen är syskonbarn. Med Alvar leker jag titt ut, rida rida ranka, guppa på mosters mage. Med Odin är det ofta doktor eller att jag är ett bergatroll som jagar honom eller doktor. Med Gustaf och Vincent var det nu senast en studsbollslek i trappen och kurragömma. Med Embla blir det nog mer gull än lek för tillfället :)

Jonna sa...

Mysigt med syjunta! Även om jag helt ärligt inte hade en tanke på någonting annat än skidåkning under 5 h... :) Ja vad leker vi, det vet nog du lika bra som jag... Spökleken var ju populär.

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Känner igen det där ska bara! Men Malte har en grym fantasi och har alltid varit bra på att pyssla på egen hand som lättar samvetet lite. Men leka matlagning är en stor hit här hemma hos dom båda..och bondgårds djur!

Kram

Andreas sa...

Vi räjsar med bilar å spelar tvspel brottas :) kramar

Michaela sa...

Senast ikväll körde vi tåg och lagade trasiga vagnar! Annars är vi inne i en ritperiod till min stora förtjusning.