torsdag 13 oktober 2011

Bagarmamman

Jag är en periodare vad det gäller brödbak och nu är jag nästan manisk. Kan det vara ett tecken på att jag mår bra/är pigg eller ett teckan på verklighetsflykt/behov av avkoppling? Jag vet inte men idag har jag blandat min tredje deg sen i måndags, varav två med fördeg/surdeg så nu är jag uppe i familjen Backlunds status. Jag ska baka mig igenom hela Kärlek, oliver och timjan har jag tänkt. Såg ni förresten Landet Brunsås i tisdags? Det handlade om svenskarnas relation till bröd och hur det gått från att ses som "basvara till livsfara". Det var intressant men jag kunde inte identifiera mig det minsta eftersom jag fortfarande käkar mackor hejdlöst. Skogaholmslimpa, rasker, frökusar, lingongrova - allt går ner, men godast är förstås (alla tillsammans i kör) hembakt!

3 kommentarer:

Michaela sa...

Härligt! Och vad gott det ser ut. Säg till om du vill ha surdegar! Kramar familjen Backlund : )

Jonna sa...

Men oj, nu blir jag superduperimponerad! Hur har jag kunnat missa detta? Eller just ja, du erbjöd ju mig nästan en halv limpa i tisdags. Antar Elina får gott fika nu, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavis! :)

Elina sa...

Det var riktigt gott! Det kommer väl på recpetbloggen snart? Skulle jag leva på en sak för resten av mitt liv vore det mackor - utan tvekan.