måndag 10 oktober 2011

Köp medges ej

Jag är föräldraledig, Mats är tjänstledig och vi bygger ett hus - det är inte direkt så att plånboken riskerar att spricka i sömmarna. Idag när jag skulle handla på ICA visste jag bara på ett ungefär vad jag hade på kontot. Vid kassan knappade jag in min kod och fick svaret - KÖP MEDGES EJ.
- Ojdå, jag hade visst inte så mycket på kontot! Öh... Kan du ta bort blöjorna?
- Ja visst.
Jag knappar in koden igen. KÖP MEDGES EJ. Färgen i ansiktet stiger ytterligare.
- Oj vad pinsamt. Kan du ta bort kycklingen också? Jag har så dålig koll på vad jag har på det här kontot, säger jag (och hoppas att det låter som om jag har massor med olika konton).
- Ja då. Jag har ingen koll på vad jag har på mitt kort heller, slätar kvinnan bakom kassan över.
För tredje gången får jag dra kortet och knappa in koden. KÖP MEDGES EJ. Svetten rinner i armhålorna. Kön bakom mig växer.
- Men Gud! Vad ska jag nu ta bort? Vad är dyrast?
-Ja... osten och fisken kanske? föreslår kassörskan.
- Ja, ta bort det! Jag skulle inte ha tankat bilen innan, försöker jag bortförklara och börjar jollra lite nervöst med Alvar samtidigt som jag sneglar generat på mannen som står efter mig i kön med en luchlåda. Det är tur att Alvar inte är tonåring för då skulle han troligtvis kräva att bli bortadopterad efter detta.
För fjärde gången drar jag kortet och slår in koden. KÖPET GODKÄNT. Lättnad. Jag rafsar ihop mina varor och hastar ut ur butiken med svansen mellan benen. Det var sista gången jag handlade och bara visste på ett ungefär vad jag hade kontot.

Imorgon förmiddag står jag utanför ICA och spelar blockflöjt. Kom gärna förbi och lämna ett bidrag i hatten.(Alvar är i alla fall cool i sin overall från slutet av 70-talet som både kusin Daniel och brorsan haft.)

8 kommentarer:

Elina sa...

HAHAHA! Ååååh, jag lider med dig. Fy, vad pinsamt! Men roligt så här i efterhand ;) Hoppas ni fick ihop någon middag ändå!

Och Alvar är verkligen vrålsöt och cool.

Fia sa...

ja de där är det värsta jag vet de har hänt oss någon gång oxå och då hos samma kassörska på hemköp hon kommer säkert inte ihåg dessa tillfällen men jag undviker alltid den kassan om jag ser att hon sitter i den för jag är rädd att de ska hända igen! fick du någon mat med dig hem då?? tur du ska hit å få mat på torsdag :)

Anonym sa...

Vad roligt, för det där hände mig också, bara häromdagen på Ica i Gagnef!
När jag kollade kontot sen när jag kom hem så hade jag 3,47 kvar....
syns imorgon! /Linda

Frida sa...

Haha åå de där är det VÄRSTA som kan hända!!! Det känns så skamset att stå där och inte kunna betala det man tänkt köpa! Skönt ändå att man inte är ensam om att råka ut för detta pinsamma ;)

Andreas sa...

Mig har det aldrig hänt ;) kramar

Jonna sa...

Hahahahahahahahahaa! Men det blev iaf ett underbart roligt blogginlägg, och det tackar vi för! :) Alvar är en riktig pudding i den där overallen!

Och som sagt, vi har alla varit med om det där... men det var såklart pinsamt att du fick dra kortet TRE GÅNGER!

Charlotta sa...

Ånej! Så jobbigt. Jag kollar nästan alltid kontot innan jag handlar just för att det där inte ska hända men när jag någon gång ibland känner mej säker och vill vara coolt obrydd så händer det. I förra veckan t.ex. fast då hade jag Daniels kort i fickan också så jag kunde bara häftigt säja: "Jag provar med andra kortet!"
Men jag lovar, det har hänt alla och anledningen till att folk bakom ser brydda ut är att de är jäkligt glada att det inte är de. :)

Michaela sa...

En gång när det hände oss fick syster Jonna komma och lösa ut oss på Hemköp....Kram!