tisdag 30 augusti 2011

Världsförälder

När jag hade kursen Etik och livsfrågor i höstas frågade jag eleverna om "dem som har det bra har en skyldighet att hjälpa dem som har det sämre?". Vad tycker ni? Jag har funderat mer på detta sen jag blev mamma. Idag har jag blivit världsförälder hos Unicef. Det är alltid en början men jag skulle vilja engagera mig mer. Jag vill att mina barn så småningom ska förstå att alla barn inte lever så privilegierat som dem. Det är jättevikigt för mig att de blir en som bryr sig om och inte en som rycker på axlarna. Det är viktigare än att de lär sig sitta still tills alla har ätit upp.

7 kommentarer:

Jonna sa...

Vad bra att du blivit det!!! Jag funderar också på att bli det alt. fadder! Det är tamigfan dags!!! Vad kostar det, 100 kr i månaden? Det är ju inte mer än 1 utelunch just. Alla som har råd att äta lunch ute varje månad har alltså råd med det också... :)

Johanna på UNICEF sa...

Vad härligt att höra att du är Världsförälder. Tack för ditt engagemang för barns rättigheter.

Elina sa...

Toppen! Och jag WWF-fadder :)

Anonym sa...

Härligt Malin, känns så skönt att läsa din blogg och inse att dina barn växer upp med sunda värderingar. Själv har jag varit världsförälder i några år och igår blev jag fadder, något jag funderat på länge och det känns skönt att ha gjort slag i saken!

/En annan Malin

andreas sa...

bra jobbat malin kramar

mor sa...

Så klokt tänkt, som alltid, malin!

julia sa...

Helt riktigt och väldigt klokt! Mina föräldrar engagerade mig i ett fadderbarn från dess att jag var gammal nog att förstå och det tror jag är ett bra sätt att lära barn om orättvisorna ute i världen. En enorm glädje dessutom att som 10-åring få ge till någon som behöver. Keep up the good work :)