måndag 12 januari 2009

Grammis vs. Guldbaggen

I onsdags var det grammisgala och idag är det guldbaggegala. Två vitt skilda tillställningar med samma uppdrag - att dela ut priser. På grammisgalan är alla artister "coolt" klädda och anstränger sig till tusen för att vara "coola", vilket för dem tycks vara lika med att sitta och se sura ut och prata samtidigt som någon håller tacktal. Dessutom serveras det en hel del dricka och eftersom galan hållt på ett bra tag innan tv-sändningen börjar så är de rejält tankade. Varje år är det också någon som försöker sig på ett politiskt uttalande. I år var det Kleerup som sa något i stil med: "Poliserna i Sverige är så torra". Okej?
Ikväll blir det guldbaggen och där sitter skådisarna i istället i tjusiga klänningar och kostymer och leker att de är på oscarsgalan. Inte bjuds de på en droppe alkohol och uppträdandena är pretentiösa och trista.
Det skulle vara intressant om dessa galor bytte plats ett år för att se vad som hände... Skulle då Lena Endre vingla upp på scenen med en öl i handen och fälla någon obegriplig kommentar a la´Robin Hood? Det skulle vara kul att se.
Jag vet inte vilken av galorna som är sämst. Ändå kan jag inte riktigt låta bli att titta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

haha! bra resumé av galorna. och ny look på bloggen! spännande!!!!!!!!

Anonym sa...

jag gillar nya utseendet såklart! nu finns mina kort på två bloggar :) din och maddes!

haha! får de verkligen ingen alkohol på guldbagge? lär checka det ikväll.

Anonym sa...

kvällens gala är ju av erfarenhet väldigt stel och tråkig, dessutom går ju priserna till filmer man aldrig hört talas om ,nej fyfan tacka vet jag grammisgalan men ikväll blir det innebandy.