tisdag 10 januari 2012

Bottenmorgon

Efter en natt med varannantimmesamning och mardröm (där Mats lämnade mig och blev ihop med Kattis) följde en riktig skruttmorgon. Slut på mjölk. Läckande soppåse. Odin ville inte till dagis. Alvar ville bara bli buren. Jag bråkade med en plastfolie. Och en bildörr. Glömde mössa att ha under hjälmen till Odin. Målaren ringde och sa att äggskalsfärgen som han just målat sovrummet med såg rosa ut. Glömde Doris bunden utanför dagis och fick vända. Nu har jag fått i mig en kaffekopp med lånad mjölk och känner mig rustad att ta itu med resten av dagen. Kom an bara!

10 kommentarer:

Jonna sa...

Åh nej, vilken morgon! Stackars dig, fy sjutton. Hoppas att det löste sig..? Med färgen och Odin som inte ville följa och allting? Shit, du har ju varit vaken på nätterna så länge nu att man inte minns hur det var när du inte var det... det måste bli ett slut nu! (som om du inte visste det själv...)

Anonym sa...

Neee!! Jag håller med din syster - det måste bli ett slut nu! Om du ska orka med en flytt så lär du avvänja Alvar bums. Han kommer sova mycket bättre på nätterna sen! Jag tycker att ni ska bestämma er nu, ALLA kommer få det bättre. Och så gör du som jag säger: Ta dig själv och kudde och täcke (och ev. odin) under armen och så går du över till din ovan nämnda syster, och sover över där! Mats ringer om det skiter sig totalt. Och då kan du bara gå över och sen gå tillbaka. Det kommer funka mycket bättre om du inte är i närheten. Och där slipper du höra Alvar, och Odin behöver inte åka bort. Hoppas du hör den bestämda "mamma"rösten...

Och tar den med en nypa salt...
;-)
Men jag har faktiskt tänkt på det hela morgonen, innan jag läste detta!

Hoppas det löser sig med färgen.
Och tack för att du ringde igår.
Kram /L

Elina sa...

Vilken morgon alltså! Hoppas "kamelbullarna" hjälpte! Mycket grundar sig väl i dålig sömn, glömskan och så menar jag... Men det vet du väl redan förstås! Våga ta hjälp av grannarna nu. De vill ju hjälpa till!!

Andreas sa...

Ja kriga på så är dagen snart slut ;) kramar

Michaela sa...

Vilka kloka människor som kommenterat, bara att instämma. Du vet ju hur det var här för någon vecka sedan, så vi fick ta tag i situationen. Magnus styrde skutan ett par nätter och jag låg i bakvattnet. N har inte helt slutat amma nattetid men vi har det ljuvligt jämfört med tidigare. Alla behöver nattsömn och i Ns fall handlade det absolut inte om hunger utan en jäkligt taskig ovana. Och en ovana tar det ju ett tag att vänja sig av med, så ge inte upp.

Frida sa...

Det finns självstängande barngrindar :) Det var en sån vi hade tänkt köpa, men det skulle ha kostat oss 600:- mer, så då blev vi snåla och valde den billigare varianten. Är huvudet dumt (snålt) får kroppen lida, typ.

Jäkla jobbig morgon du haft :( Hoppas dagen slutade bättre än den började! Kram!

Anna Ulrika sa...

Stor kram Malin! Hoppas att du hittar en lösning dom känns bra. Har inga bättre råd än de som skrivit i ovan.

Jag behöver träffa dig och fina mycket snart!
/Anna

Anna Ulrika sa...

Fika menade jag :)

mor/mormor/svärmor sa...

Jag kan bara instämma i alla goda råd, hoppas att du/ni följer dem! Innan du bryter ihop!

J W sa...

Tack för dagens fika. Du såg piggare ut idag, blir nog bra när Alvar lärt sig sova ordentligt!