torsdag 22 mars 2012

Tomtebohus

Sagohus. Slott. Drömhus. Tomtebohus. Mycket har sagts om vårt hus. Det är rakt inget slott men det är ett fantastiskt hus som jag är helt salig och mycket tacksam över att få bo i. Att få flytta in i ett sprillans nytt hus är få förunnat. Många är avundsjuka. Någon kanske missunnsam. Men jag tänker inte be om ursäkt. Vi har slitit och kämpat i många år för att kunna förverkliga den här drömmen. Vi har sparat, snålat och gnetat, bråkat, skrattat, svurit, gråtit, jublat, svettats, blött (ja iallafall Mats) och legat sömnlösa om vartannat. Det har inte varit någon dans på rosor precis. Jag minns väl när Mats kom hem, helt vild i blicken och sa: "Nu gör jag inte ett handtag till på det där jävla huset!". Jag svarade inte för jag förstod att det inte var sant. Det här är Mats livsprojekt och jag har aldrig varit orolig för att han skulle kasta bort hammaren för gott. Han har all anledning att vara stolt. Det är jag.

Det var fem år sedan vi köpte tomten och fyra år sedan vi fick bygglov. Det kan tyckas länge men om man betänker att vi båda jobbat på våra vanliga jobb och fått två barn under tiden - så har det gått fort. Samtidigt hade vi aldrig kunnat bygga detta hus om inte Mats kunde göra så mycket själv. Eller om jag inte hade orkat sköta all markservice under tiden. Så jag tänker inte urskuldra mig. Vi är värda att få bo i det här huset nu. Det var bara det jag ville säga.

10 kommentarer:

Charlotta sa...

Men åh vad fint! Klart att ni är värda ert hus! Kan inte ens avsluta tanken på hur himla jobbigt det måste vara att bygga ett helt hus! Såg på tidigare bilder att ni hade vedspis också. Jag är mäkta avundsjuk. När jag blir stor (eh) och flyttar till hus ska jag också ha vedspis! :)

Malin sa...

Ja det är ni verkligen! Grattis och NJUT!

Anonym sa...

Åh Malin, det är så fint! Och det är så underbart. Jag riktigt längtar tills jag får komma och hälsa på. Har varit nära att ringa dig flera dagar och höra om ni tillfrisknat, men tiden rinner iväg och jag har mycket att göra nu.
Nu kan ni väl få njuta av 10 renoveringsfria år eller? Ni har varit så otroligt starka under denna tid. Du, jag hade inte klarat det du gjort denna tid. Plus att du för det mesta tyckt om det också, helt fantastiskt. Jag hoppas verkligen inte något går fel nu, utan att huset vill er väl hela ert liv, eller iaf, som sagt, minst 10 år. =)) STOR KRAM!!!! Ps. Du kommer väl ihåg att du utlovat fest!? /L

Jonna sa...

Men ja, HERREGUD! Ni är SÅ VÄRDA det! Ni har ju kämpat, kämpat, kämpat och slitit i så otroligt lång tid. Nu är ni framme och belöningen går inte av för hackor. Men jag tror inte det är många som skulle klara samma resa... ni är ju så enormt starka du och Mats, både som individer, som par och familj! Annars hade det ju aldrig gått!

Anonym sa...

Fantastiskt Malin! Det kan inte sägas tillräckligt många gånger. Snart bjuder jag in mig själv eftersom jag är så nyfiken ; ) Kram Michaela

andreas sa...

eftersom jag inte är så bra att skriva som föregående skrivare så instämmer jag bara men snart får ni FAN!!! bjuda in oss :) kramar

Elina sa...

Ja, gud! Skryt! Vältra dig i bilder och euforiska beskrivningar! Ni är absolut värda det här och om någon är missunnsam är det deras problem. Missunnsamhet är otroligt ocharmigt!

elly sa...

alla gånger! även om jag är lite avundsjuk...

Anonym sa...

W.O.W. Oj, vilket vackert hus!! Helt fantastiskt. Grattis!!! Bra jobbat. Vilken duktig kille du har Malin. Och du med. Ta hand om småbarn och sköta hemarbete är inte lätt det heller. Jag är verkligen imponerad. Hägtigt med Lo- katten också, vad stor den var. Man kan inte tro att sånna djur finns i Sverige?! Igen, grattis till er! Hälsa Mats så mycket, kramar//Tora

Frida sa...

Åå vilket fint hus! Va duktiga ni har varit! Strunta blankt i alla missunsamma människor och njut av erat nya fina hus som ni enbart ska vara stolta över! Kram!