måndag 5 mars 2012

Uppbrott

Så här i tider av uppbrott är det naturligt att fundera på vad man kommer att sakna och inte med det gamla...

Jag kommer definitivt sakna att kunna gå till affären, BHV och kyrkis. Jag kommer inte sakna att grannarna kan höra mig när jag sjunger eller skäller högt. Kanske kommer jag sakna vibrationerna från de tunga timmertågen som dundrar, jag har trots allt bott nära rälsen i nästan tio år. Andras hår i vår torktumlade tvätt kommer jag inte sakna. Ej heller att plocka upp fimpar och ölburkar efter andra. Vårt lilla fuktiga och bajsblöjsdoftande badrum blir skönt att slippa (för i vårt nya badrum kommer det naturligtvis aldrig att lukta bajs...). Jag kommer inte sakna att passa på mina barn hela tiden så dem inte blir påkörda. Jag kommer nog sakna att kunna tjuvkika på grannarna. Men bara lite grann.

Mest av allt kommer jag sakna att vara granne med Jonna och Jonathan. Just den biten är så sorglig så jag nästan dör en smula vid blotta tanken... Jag har dem att tacka för så otroligt mycket.Förlåt om jag fick er att gråta nu. Gör inte det. Vi flyttar bara 6 km bort. Kanske ännu kortare om man tar skogsvägen.

6 kommentarer:

Jonna sa...

Ja nu sitter jag här med tårarna strilande ända ner i urringningen... det blir så FATTIGT här utan er. Jag älskar Hagagatan med det är så förknippat med att bo granne med er... det är ju liksom 3.5 år vi bott såhär... usch... nej... jag vill också flytta härifrån. Kan vi slå upp en kåk bredvid er kanske?

mor sa...

Jag förstår att det kommer att bli jättejobbigt för er! Men det är ju inte världens ände! Ni kommer säkert att hitta en massa kvalitetsumgänge ändå!

Jonathan sa...

Jaha, nu även jag här med tårana strilandes ner i moppefjunet.
Är grymt glad över att fått vara granne med er några år, ni är fantastiska.

Som sagt är det ju inte direkt mil vi flyttar ifrån varandra utan vi lär ju ses ändå.. Kramar från J W

slans sa...

En omställning blir det allt. Förstår att det känns vemodigt! Tur att J&J är hurtiga så de kan springa ut till er titt som tätt :)

Andreas sa...

Förstår att det känns vemodigt men som sagt var det är bara sex km kramar

Anonym sa...

Buhu, jag är alldeles för blödig för sådant här! Kram Michaela