lördag 24 mars 2012

Majestätisk

Att se rådjur är vardag för oss nu. När vi såg räven på vår gård en eftermiddag för två veckor var jag allldeles euforisk. Men häromdagen var jag med om en ännu större naturupplevelse. I torsdags när Mats tittar ut genom fönstret får han se ett lodjur vid vår uppfart! Helt lugnt går den på vägen mitt på blanka dagen. Som om den helt självklart är ute på en promenad. Stor och ståtlig. Svartprickig och med tofsar på öronen. Vi följer den vägen bort och hinner ta flera kort. Odin ser den också men är nog mer fascinerad över min och Mats extas än själva djuret. Jag glömde andas och var alldeles skakig efteråt - att få se ett så skyggt kattdjur så bra och under så lång tid från sitt eget hus, det tror man inte är möjligt. Det var ett stort ögonblick som jag aldrig lär få uppleva igen men alltid kommer minnas.

6 kommentarer:

Jonna sa...

ALLTSÅ, GALET !!! Den är ju verkligen stor! Aldrig mer ska jag tro att ett lo är som en räv eller katt. Det är ju för fasiken som en tiger! Så himla häftigt att ni fick vara med om detta!!!

andreas sa...

helt sjukt måste jag säga, coolt alltså kramar

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Coolt! Jag hade ett lodjur som sprang framför bilen i höstas och det tyckte jag var sjukt häftigt, var uppspelt resten av dagen! Håller med Jonna det är som en svensk tiger, dom är så stora och maffiga! Ser framemot att komma på fika och nordiskt vilt safari hos er i framtiden hihi ;)
Ha en fin våffeldag!

Kram Madde

elina sa...

Shit pommes frites alltså! Har visat Hanna, Sara och nu sist Per. Alla har vi blivit helt "wow", "shit alltså" och "jag vill också se"! Mäktigt var ordet!!

Fia sa...

ja de var häftigt och nordiskt viltsafari är det verkligen vi fick ju se en räv när vi hälsade på i ert super fina hem verkligen super!!!

julia sa...

AAAH, SHIT!!!