torsdag 29 oktober 2009

Tuna

Tonfisk på burk är väl kanske inte det mest glamourösa man kan äta men den här salladen var i alla fall både nyttig, enkel och god och ibland begär man inte mer än så.


5 dl kokt kallt ris (bulgur eller dylikt funkar så klart också)
2 burkar tonfisk i vatten (och ta inte Euroshopper för då kan ni lika gärna gå till djurmatshyllan och ta katt-tonfisk)
1 burk majs
1 hackad röd paprika
1/2 strimlad purjolök
2 tomater i klyftor
Saften av 1 citron
Örtsalt och svartpeppar
4 kokta ägg i klyftor

Blanda allt och lägg äggen på. Servera med:

Rhode islandsås

3 dl gräddfil
1/2 dl majonäs (jag tog lätt)
2-3 msk chilisås
1 tsk äppelcidervinäger
Salt

3 kommentarer:

jonna sa...

såg gott och fint ut men jag är nog egentligen mer förtjust i tonfisken "tillagad" som på pizza eller i sås än i sallad.

Elina sa...

tonfisk är grymt gott faktiskt! per är inte lika förtjust dock...

andreas sa...

MMM DEN ÄR SÅ GOD j vla caps lock kram