torsdag 15 november 2007

Jag blev faktiskt lite förvånad över mina elevers okunskap på sex- och samlevnadslektionen. Jag trodde ungdomar hade rätt bra koll idag. Nog är det väl lite konstigt att de i grundskolan får lära sig en massa kemiska formler, periodiska system och annat onödigt, samtidigt som de inte vet hur deras snippor är konstruerade och hur de fungerar?

2 kommentarer:

Anonym sa...

oh yes I love the ord snippa! jag tycker nog inte att det är så konstigt ändå. för jag tror man tror att ungdomar ska lära sig allt själva, om inte på lektion, men om det då inte finns någon lektion så vet jag ej. men vi är väl nyfikna, man lär sig av nyfikenheten om hur det ena och det andra fungerar. men vi är alla olika, iofs. nu blev det bara att jag ställde en massa frågor till mig själv i huvudet känner jag. haha. ha det bra! /per

Anonym sa...

nä det är konstigt! och ännu mer konstigt att man har så lite sexkunskap. ofta förväntas man ju vara fullärd vid gymnasiet, knasigt. de flesta har ju inte ens gjort sexualdebut då. den mesta sexundervisningen sker väl via mun mot mun-metoden, tidningar och film etc och hur tillförlitligt och nyanserat är det?